Southpaw Steel'n'Twang


Southpaw Steel'n'Twang on instrumentaalipainotteinen voimatrio, jossa steel- ja sähkökitara ovat pääosin solistisessa vetovastuussa. Vuonna 2013 Jemma-palkitun Ville "Lefty" Leppäsen hoitaessa edellä mainittuja tontteja – muutama sielukas vokaalitulkintakin mieheltä irtoaa levyllä ja keikoilla – kutovat rumpali Tero Mikkonen ja basisti Jp Mönkkönen vastustamatonta groovea kitarasirkuksen väkeväksi alustaksi heittäen välillä sekaan solistista näkemystään!

SST:n vuonna 2014 julkaistu debyyttialbumi ”Hale’s Pleasure Railway” , jonka kaikki sävellykset ovat Leppäsen käsialaa, keräsi ylistäviä arvosteluita koti- ja ulkomaisessa mediassa. Yhtyeen toinen pääosin St.Lousissa äänitetty levy "Stat(u)e of Mind" (Bafe's Factory) julkaistiin 26.11.2015. Levy sisältää myös Mikkosen ja Mönkkösen sävellyksiä.


Southpaw Steel'n'Twang kunnioittaa perinteitä mutta hakee myös uusia väyliä... yhtyeen musiikki on rytmimusiikin eri tyylilajeista kudottua omintakeista maisemamaalausta: Steel'n'Twang whatever be the thang!!


Lefty soittaa myös kotimaista ja kansainvälistä arvostusta nauttivassa Micke Björklöf & Blue Strip -yhtyeessä jonka levytetystä kappalemateriaalista suurin osa on lähtöisin hänen kynästään.

JP Mönkkönen (el./upright bass, ac.gtr)
Tero Mikkonen (drs, perc. ukulele)
Ville Leppänen (steel/el.& ac.gtrs, vocals)

Arvioita yhtyeestä »

Haastatteluja »


SST T-paidat saatavilla! Lue lisää (vuoden 2015 uutiset)! »

Kuuntele uudelta levyltä! SST-biisit Spotifyssä tai Deezerissä!

"a real gumbo, as they call it, of sounds and sonic spices"
Samuel J. Fell, Rhythms Magazine, Australia

"this is a musical gem from Finland that is worth seeking out"
Mike Garner, Blues News, New Zealand

"Thanks! Love the new record."
Ken Freedman, WFMU-FM, New Jersey

"Country jazz, surf-noir and a wealth of other steel and lap steel guitar sounds collide in a sonic paradise on this first Southpaw Steel 'n' Twang CD"
Robert Silverstein, mwe3.com, Miami, USA

"'twangfully' terrific songs... delightful art of the jam ...
a vibrant enjoyable listen from start to finish"

Phillycheeze's Rock and Blues Reviews, Phillip Smith, Iowa, USA